Staffanskolans utställning

Staffanskolans utställning

Välkommen att uppleva bild och foto-elevernas utställning hos oss på Konstkraft.

Här ställer Staffangymnasiet Bild- och medieelever ut!
Bild och form är ett individuellt val där 2 års och 3 års elever från olika program arbetar tillsammans. Programmen består av: Barn och fritid, Bygg och anläggning, Ekonomi, El och energi, Samhällsvetenskap, Teknik, Naturbruk, Vård och Omsorg, Restaurang och livsmedel.

På Bild och Form får eleverna pröva att arbeta med traditionella och samtida konstformer som: Assemblage, Kollage, 3D måleri, Recycling och Upcycling av återbruk, Stop Motion, Oljemåleri, Zines, Modellbygge, Linoleumtryck, Drejning och skulptering! Under HT 23 till VT 24 har vi arbetat med teman som: Konsthistoria, Antropocen, Normkritik, Kontroversiell Konst och Bild fördjupning.

Samhällsprogrammets medieinriktning:

På samhällsprogrammets medieinriktning arbetar eleverna med fotografering, journalistisk, skoltidningsarbete, reklam och filmproduktion!
I årskurs 3 är det tradition för eleverna att ställa ut sina bilder på ett galleri. Inom kursen Medieproduktion har 4 elever valt att arbeta med fotografi och en elev har dessutom valt att visa sin filmproduktion "Reflektion". Under bildserierna har eleverna själva beskrivit hur de har jobbat

Vernissage blir det den 23 maj kl 13.00

Utställningen pågår till 26 maj, öppet alla dagar 13.00 - 16.00