In Chain

In Chain

I utställningen In Chain (eller CHân) möter vi en grupp konstnärer med anknytning till Gaffel, en konstnärsförening med ca 80 medlemmar som driver kollektivverkstad och ett tiotal ateljéer i Industrihuset Vävaren, Gävle.

Sedan starten 2000 har Gaffel anordnat konstprojekt i det offentliga rummet i flera närliggande städer där de förhållit sig till olika frågor kring platsens historia, konflikter och utvecklingsmöjligheter. I dessa samarbeten har det ofta förkommit olika interdisciplinära möten. Besök gärna hemsidan http://www.gaffelverkstan.com/

Senast visade gruppen Mind The Gap på A.T.P Gallery i London; en utställning baserad på kulturella, estetiska, geografiska ”avstånd”, ”skillnader”, ”likheter”. Till exempel undersöktes överlappningar av syn och hörsel och hur gränserna för måleri, musik, ljud, textil, installation, film foto både kan accentueras och suddas ut.

För att anknyta till Ljusnes industrihistoria har utställningen fått titeln In Chain, som kan associeras till en kedja, kätting. Samtidigt för titeln tankarna till en arbetsmetod att länka samman olika konstuttryck.

Medverkande

Karin Bäckström, Katarina Jönsson Norling, Marie Lindgren, Jon Perman, Jens Salander, Mikael Strömberg, Jonas Westlund