In Chain

In Chain

13 maj - 21 juni

Vernissage 30 maj


I utställningen In Chain möter vi en grupp konstnärer med anknytning till Gaffel, en konstnärsförening med ca 80 medlemmar som driver kollektivverkstad och ett tiotal ateljéer i Industrihuset Vävaren, Gävle.

Sedan starten 2000 har Gaffel anordnat konstprojekt i det offentliga rummet i flera närliggande städer där de förhållit sig till olika frågor kring platsens historia, konflikter och utvecklingsmöjligheter. I dessa samarbeten har det ofta förkommit olika interdisciplinära möten. Besök gärna hemsidan http://www.gaffelverkstan.com/

Senast visade gruppen Mind The Gap på A.T.P Gallery i London; en utställning baserad på kulturella, estetiska, geografiska ”avstånd”, ”skillnader”, ”likheter”. Till exempel undersöktes överlappningar av syn och hörsel och hur gränserna för måleri, musik, ljud, textil, installation, film foto både kan accentueras och suddas ut.

För att anknyta till Ljusnes industrihistoria har utställningen fått titeln In Chain, som kan associeras till kedja, kätting. Det kan också föra tankarna till en audiovisuell arbetsmetod.

Så nu tar konstnärsgruppen vid där den slutade i London och länkar samman sina olika uttryck till en generöst rumslig utställning med både bild, ljud och text.

Medverkande

[krig], Katarina Jönsson Norling, Marie Lindgren,

Jens Salander, Mikael Strömberg, Jonas Westlund